Αν πιστεύετε  ότι δεν χρειάζεστε αντηλιακή προστασία στο πρόσωπο το χειμώνα..κάνετε λάθος.

Η αντηλιακή κρέμα είναι απολύτως απαραίτητη τους χειμερινούς μήνες. Οι υπεριώδης ακτινοβολίες UVA &UVB εκπέμπονται από τον ήλιο.Οι  UVB είναι υπεύθυνες για τα ηλιακά εγκαύματα και η ένταση τους αλλάζει από το χειμώνα στο καλοκαίρι. Ενώ οι UVA έχουν την ίδια ένταση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και κατά τη διάρκεια του χειμώνα.Οι ακτίνες UVA είναι αυτές που διεισδύουν βαθύτερα στο δέρμα μας και μπορούν να προκαλέσουν πρόωρη γήρανση ακόμα και καρκίνο του δέρματος. Η ζημιά δεν είναι αναστρέψιμη. Φορώντας αντηλιακή μπορούμε να προστατευτούμε από την έκθεση σ’αυτές τις ακτίνες.
Ύστερα από μελέτες το 80% της υπεριώδους ακτινοβολίας του ηλίου μπορεί να περάσει μέσα από τα σύννεφα. Γι’αυτό μην σας ξεγελάνε ούτε οι συννεφιασμένες μέρες.
Ακόμα κι αν η αντηλιακή σας κρέμα είναι παλιά,εξακολουθεί να είναι καλή μέχρι και για τρία χρόνια. Ελέγξτε την ημερομηνία λήξης στο κάτω μέρος της συσκευασίας και παρατηρήστε αν έχει αλλάξει χρώματα και υφή . Αν δεν είναι αλλοιωμένη την χρησιμοποιείτε κανονικά. Πάντα προτιμάτε δείκτη προστασίας μεγαλύτερο από 20 και την φοράτε 20’ λεπτά πριν βγείτε από το σπίτι.