Η ήπια άσκηση, κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης (βάδισμα, κολύμβηση, γιόγκα) είναι πολύ σημαντική. Ενισχύει την δύναμη, την αντοχή και ενδυναμώνει τους μυς, κάτι που βοηθάει και προετοιμάζει το σώμα για τη φυσική διαδικασία του τοκετού.

Μετά τον τοκετό είναι ακόμα σημαντικότερη και τα οφέλη της πολλαπλά, αφού έχουμε να αντιμετωπίσουμε:
• Τα παραπανίσια κιλά 9 μηνών
• Το μάζεμα των χαλαρωμένων μυών
• Την βελτίωση της ψυχολογίας, για να μειώσουμε την πιθανότητα της επιλόχειας κατάθλιψης

Το σημείο έναρξης ενός προγράμματος σωματικής άσκησης είναι 6 εβδομάδες μετά τον τοκετό. Αυτό όμως εξαρτάται κατά κύριο λόγο, από το αν ο τοκετός ήταν φυσιολογικός ή με καισαρική.
Στην πρώτη περίπτωση, μπορεί να ξεκινήσει το προγραμμα και νωρίτερα ενώ στη δεύτερη σίγουρα μετά από 45 ημέρες, πάντα με την σύμφωνη γνώμη του γιατρού κι εφόσον δεν υπάρχει πόνος, αιμορραγία ή άλλο σωματικό σύμπτωμα.

 

Ασκησιολόγιο

  •  Ήπιας έντασης αερόβια γυμναστική
  • Αποκατάσταση των κοιλιακών μυών
  • Ενδυνάμωση των κοιλιακών και των ραχιαίων μυών
  • Ήπιες διατάσεις

Εκτελείτε τις ασκήσεις αργά με επαρκή διαλείμματα ξεκούρασης.
Να θυμάστε ότι η άσκηση συνδυάζεται με την ανάλογη διατροφή.

Θηλασμός

Για τις γυναίκες που θηλάζουν, θα πρέπει να προγραμματίζουν την άσκηση τους μετά το θηλασμό, για να αποφύγουν την δυσφορία των διογκωμένων μαστών. Το στήθος χρειάζεται υποστήριξη, φορώντας ειδικό στηθόδεσμο και οι θηλές θα πρέπει να προστατεύονται με επιθέματα, προκειμένου να αποφευχθούν ερεθισμοί.

 

Ενυδάτωση

Κατά την άσκηση, το σώμα χάνει ένα μέρος από τα υγρά του γι αυτό είναι εξαιρετικά σημαντική η αναπλήρωσή τους και για την σωστή ενυδάτωση των νεογνών στην περίπτωση που θηλάζετε. Καταναλώνετε οπωσδήποτε 1 λίτρο νερού μετά την άσκηση

 

Καλλυντική Περιποίηση

Αν ακολουθήσετε τα παραπάνω, μεθοδικά σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη διατροφή, τότε κρατάτε τον μεταβολισμό σας σε υψηλά επίπεδα ώστε να γίνονται καύσεις. Ενισχύστε όλη την προσπάθεια, με ειδικά προϊόντα κατά της κυτταρίτιδας, που θα σας βοηθήσουν και στην απώλεια πόντων, θα ενεργοποιήσουν την κυκλοφορία του αίματος και εύκολα θα αποβάλλουν το υποδόριο λίπος. Επιλέξτε ένα προϊόν με 100% φυσικά συστατικά με φυτικά εκχυλίσματα.

 

www.fitlab.gr

 

Επιμέλεια άρθρου: Μαντούδη Μάρω