Ένα σημαντικό πρόβλημα ομορφιάς είναι η χαλάρωση του δέρματος, που φέρει μεγάλο μέρος ευθύνης στην εικόνα του σώματος. Απασχολεί τις γυναίκες και σε μικρότερο ποσοστό τους άνδρες και οφείλεται στις ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης, οι οποίες πρέπει να σχηματίζουν ένα σφιχτό πλέγμα. Με την πάροδο του χρόνου οι ινοβλάστες, τα κύτταρα που είναι υπεύθυνα για την δημιουργία κολλαγόνου και ελαστίνης, μειώνονται σε αριθμό και γίνονται λιγότερο παραγωγικοί με αποτέλεσμα το δέρμα να χάνει την ελαστικότητα και την ανθεκτικότητα του. Δυστυχώς αυτό συμβαίνει σε όλους, ανεξαρτήτως φύλλου.
Σημαντικοί παράγοντες, εκτός από την ηλικία, που συμβάλλουν στην χαλάρωση του δέρματος είναι:
• Η αφυδάτωση
• Η έλλειψη βιταμινών
• Οι αυξομειώσεις του βάρους
• Η έκθεση στον ήλιο
• Το κάπνισμα
Η συνταγή για μια όμορφη σιλουέτα είναι απλή, αρκεί να θέλουμε να αλλάξουμε λίγο τον τρόπο και την ποιότητα της ζωής μας και να μην παραμελούμε πράγματα που βοηθούν και βελτιώνουν την υγεία μας.

1. Θυμόμαστε πάντα την λέξη ΝΕΡΟ

Πίνετε πολύ νερό. Δεν είναι τυχαίο που το ακούτε και το διαβάζετε συνέχεια. Η δίψα είναι σημάδι αφυδάτωσης, σας κάνει να αισθάνεστε κουρασμένοι και το άμεσο αντίκτυπο είναι το δέρμα. Είναι βασικό στοιχείο της διατροφής και ο καλύτερος σύμμαχος σας για να δείχνει το δέρμα υγιές.

2. Κρέμα σώματος ή ενυδατικό λάδι

Χρησιμοποιείτε καθημερινά κρέμα σώματος πλούσια σε ενυδατικά στοιχεία, με υαλουρονικό οξύ χαμηλού μοριακού βάρους που ενυδατώνει και θρέφει την επιδερμίδα ή έλαιο αμυγδάλου. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να επαναφέρετε το 70% της χαμένης ελαστικότητας.

3. Κάντε απολέπιση

Τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα κάντε απολέπιση στο σώμα σας, με ιδιαίτερη σημασία στα προβληματικά σημεία, αφού έτσι θα ενισχύσετε την κυκλοφορία του αίματος, που με τη σειρά της βοηθάει στην υγιή και ελαστική επιδερμίδα. Λούφα και body scrub είναι απαραίτητα, για να αποκτήσετε πιο σφριγηλό δέρμα.

4. Διατροφή & άσκηση

Υιοθετήστε ένα ισορροπημένο πλάνο διατροφής και βάλτε στην καθημερινότητα σας την άσκηση. Είναι ο πιο ασφαλής τρόπος που μακροχρόνια θα σας βοηθήσει να αποφύγετε πολλά προβλήματα που έχουν σχέση πρωτίστως με την υγεία και έπειτα με την ομορφιά.
Ο συνδυασμός όλων, μαζί με τα κατάλληλα προϊόντα τοπικής χρήσης, που συμβάλλουν στην ενίσχυση των ινών και του συνδετικού ιστού, επιδρούν θετικά στην αποκατάσταση του δέρματος δίνοντας τόνωση, σύσφιξη και ελαστικότητα.
Επιμέλεια άρθρου: Μαντούδη Μάρω

www.abckinitron.gr