Στην διατροφική αξία της βρώμης έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές, αξίζει να σημειώσουμε ότι είναι ένα δημητριακό πλούσιο σε
• Αντιοξειδωτικά
• Ενέργεια
• Φυτικές ίνες
• Ιχνοστοιχεία
• Μεταλλικά στοιχεία
• Βιταμίνη Β9
• Ασβέστιο-Σίδηρο-Μαγνήσιο
Συνταγή
40gr Quaker
60gr γάλα με χαμηλά λιπαρά
2 ασπράδια αυγού
1 βανίλια
Κανέλα Κεϋλάνης
1κ.γ μέλι
Εκτέλεση
• Μουλιάζουμε σε ένα μπολ για 3-4 λεπτά το Quaker στο γάλα
• Προσθέτουμε τα ασπράδια και τη βανίλια
• Ανακατεύουμε καλά το μείγμα
• Ρίχνουμε το μείγμα σε αντικολλητικό τηγάνι
• Ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 5’ λεπτά μέχρι να ροδίσουν και οι δυο πλευρές (όπως στην κρέπα)
• Σερβίρουμε και ρίχνουμε από πάνω το μέλι και την κανέλα Κεϋλάνης.
Εναλλακτικά μπορούμε να γαρνίρουμε με ταχίνι, ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα-καρύδια) ή φρούτα.
Η συνταγή είναι για μια μερίδα όπου περιέχει:
145Kcal
24gr Υδατάνθρακες
4,4gr Πρωτεΐνης
Επιμέλεια άρθρου: Μαντούδη Μάρω