Loading...

Μελομακάρονα …χωρίς τύψεις.

Είναι η πιο ωραία εποχή του χρόνου. Πλημμυρίζει ο κόσμος αγάπη , μυρωδιές και γεύσεις. Υπάρχει κάτι από αυτά που θα θέλατε να απαρνηθείτε;; Είμαι σίγουρη πως όχι.
Τουλάχιστον ας απολαύσουμε τις νοστιμιές χωρίς τύψεις , φτιάχνοντας τα γλυκά μας με όσο το δυνατόν λιγότερες θερμίδες.

Συνταγή

• ½ κούπα μαύρη ζάχαρη
• 4 (περίπου) κούπες αλεύρι ολικής άλεσης
• 1 κούπα ελαιόλαδο
• 1 κουτ. γλ. μαγειρική σόδα
• 2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
• 1 κούπα χυμό από πορτοκάλι και το ξύσμα του
• 1 κουτ. γλ. γαρύφαλλο
• 1 κουτ. σούπας κανέλα

Σιρόπι

• 1 πορτοκάλι
• 1 κούπα μέλι
• 1 κούπα νερό
• 3 ξυλάκια κανέλας

Διαδικασία

Βήμα 1
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη.

Βήμα 2
Προσθέτουμε την κανέλα, το ξύσμα και το γαρύφαλλο.

Βήμα 3
Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό και το προσθέτουμε στο μείγμα.

Βήμα 4
Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν σταδιακά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.

Βήμα 5
Πλάθουμε τα μελομακάρονα και ψήνουμε για 20-25 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία (μέχρι να ροδίσουν).

Βήμα 6
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη φλούδα από το πορτοκάλι, το μέλι, και τα ξυλάκια κανέλας.

Βήμα 7
Σιγοβράζουμε και έπειτα αφαιρούμε το πορτοκάλι και την κανέλα.

Βήμα 8
Αφού έχουν κρυώσει τα μελομακάρονα, τα βουτάμε στο ζεστό σιρόπι.

 

Γαρνιτούρα

Πασπαλίζουμε με καρυδόψιχα και σκόνη κανέλας.
Αφράτη και υγιεινή συνταγή με 90 kcal στο κάθε μελομακάρονο.

 

Καλές Γιορτές !

Για εξατομικευμένο διατροφικό πλάνο πριν και μετά τις γιορτές με ατομικό ασκησιολόγιο μπείτε στο www.elenipetroulaki.gr  και επικοινωνήστε στο Τ: 212 1043181.

Επιμέλεια άρθρου: Μαντούδη Μάρω

Χρησιμοποιούμε Cookies για να ενισχύσουμε την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα. Συνεχίζοντας, αυτομάτως αποδέχεστε τη χρήση των Cookies! 

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδεχτείτε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική cookie.

Shopping cart

close